ΟΙ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Posted by nikos on 12:28 μ.μ.

Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο, μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο. Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή η αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο.

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη - συνήθισέ το!

Κανόνας 2
: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτο-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3
: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4
: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5
: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6
: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7
: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8
: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.


Κανόνας 9
: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10
: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11
: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.


ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΔΗΣΗ

Posted by nikos on 1:12 μ.μ.
Έμαθα σήμερα ότι η εταιρεία "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ" [ΣΗΜ: ίσως η μόνη εταιρεία του είδους που ανήκει 100% σε Έλληνες και δεν χρωστάει μία] αγόρασε 9 από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας " ΑΤΛΑΝΤΙΚ". Αυτό είναι από μόνο του όμορφο, αφού έτσι θα διατηρήσουν την εργασία τους μερικές δεκάδες ανθρώπων. Πιο όμορφο, όμως, είναι ότι η αγοράστρια εταιρεία πλήρωσε τα δεδουλευμένα 4 μηνών που όφειλε στους εργαζόμενους αυτούς ο προηγούμενος εργοδότης τους. Πλήρωσε και το Δώρο Χριστουγέννων
Ιδού, λοιπόν, ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και μόνον. Αυτή η είδηση είναι και συγκινητική. Φαντασθείτε τη χαρά αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους που έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα μετά από τέτοιο ζόφο. Αλλά τα βοθροκάναλα δεν έσπευσαν, βεβαίως, να διαδώσουν αυτό το χαρμόσυνο νέο για να μη χαλάσουν την πιάτσα του κ. Δασκαλόπουλου και των Αρχισυνδικαλιστών που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας

Από e-mail που έλαβα

ΚΑΝΕ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ

Posted by nikos on 1:10 μ.μ.
"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά" !!
Αυτός είναι ο τίτλος ενός βίντεο που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της ΕΡΤ για το 2010.

Ο δημιουργός του δεν είναι κανένας "ειδικός" η επαγγελματίας αλλά ένας 14χρονος μαθητής γυμνασίου από την Πρέβεζα.


Το θέμα του διαγωνισμού βίντεο ήταν το περιβάλον, όμως ο Λουκάς ( ο μαθητής και δημιουργός ) έδωσε πολλά μηνύματα για το τώρα και το μέλλον αυτού του Πλανήτη-Κόσμου-Χώρας, μέσα απ' τα μάτια των παιδιών.

Ας πάρουν "κάποιοι" το μήνυμά τους για το τί μπορούν να κάνουν τα παιδιά και τα παιδιά είναι το μέλλον..!!!

Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Λουκά και σε ΟΛΑ τα παιδιά !!!!
Δείτε το...


ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΜΑΓΕΙΑ;;;

Posted by nikos on 11:22 π.μ.
Τι λέτε για λίγη "ηλεκτρονική μαγεία";

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και παίξτε ένα "μαγικό" παιχνίδι..

Κλικ εδώ για να παίξετε..Να βοηθήσουμε;

Βήμα 1. Βάλτε στο μυαλό σας ένα διψήφιο αριθμό πχ 43

Βήμα 2. Προσθέστε τα δύο ψηφία πχ 4+3=7

Βήμα 3. Αφαιρέστε τον άθροισμα της πρόσθεσης που κάνατε από τον διψήφιο αριθμό που βάλατε στην αρχή πχ 43-7=36

Βήμα 4. Επιλέξτε το σύμβολο που αντιστοιχεί στο τελικό άθροισμα

Βήμα 5. Λέτε να το βρει το σκιουράκι;;;;;Ακολουθήστε βήμα - βήμα τι λέει το σκιουράκι....

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ..!!