ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Posted by nikos on 12:36 μ.μ.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει τόσα για τα μέτρα που έχουν έχουν αρχίζει να εφαρμόζονται για το κάπνισμα σε σχεδόν όλους του δημόσιους και ιδιωτικούς κλειστούς χώρους, υπηρεσίες, χώρους διασκέδασης, αναψυχής κλπ.
Σε αυτό το θέμα εγώ προσωπικά είμαι σύμφωνος αν και καπνιστής αλλά όχι όμως έτσι......... όχι με αυτόν τον τρόπο και θα εξηγήσω τι εννοώ, είναι βασικό και σεβαστό δικαίωμα τών αντικαπνιστών να έχουν τον χώρο τους ιδίως στα κέντρα αναψυχής - διασκέδασης όπως θα πρέπει να έχουν σαφώς και οι καπνιστές, χωρίς να γίνονται διακρίσεις.
Είναι τραγικό κατά την προσωπική μου άποψη σε ένα καφέ πχ να αναγκάζονται αυτοί που καπνίζουν να απολαμβάνουν η να προσπαθούν να απολαύσουν τον καφέ τους ΕΞΩ και καλά τώρα αλλά τον χειμώνα;
Βέβαια κάποιοι ''ειδικοί'' έχουν προβλέψει για το συγκεκριμένο μέτρο να δώσουν μια γωνίτσα χώρου στους καπνιστές και αναφέρομαι στα κέντρα διασκέδασης και όχι μόνο...... αχχχ μας φαντάζομαι σε τίποτα μεζεδοπωλεία - ταβερνάκια να σηκωνόμαστε από το τραπέζι να φοράμε το μπουφάν μας η κάτι άλλο πιό ζεστό και να βγαίνουμε έξω για τσιγάρο και ας μας λένε ότι θα έχουν οι καπνιστές τον χώρο τους (λίγων τετραγωνικών η ''κλεισμένο'' γύρω-γύρω).
Καλό λοιπόν θα είναι να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε ισσότιμα μέλη στήν καθημερινότητά μας και θα πρέπει να λειτουργούμε με ίσα δικαιώματα και σεβασμό στα ''θέλω'' η ''πρέπει'' όλων μας.




Ας το διασκεδάσουμε λοιπόν και λίγο...........