ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Posted by nikos on 11:12 μ.μ.

Κάποτε σέ μια πολύ μακρινή χώρα ζούσε ένας πατέρας με τους τρείς γιούς του, ήταν όλοι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους και βοηθούσε ο ένας τον άλλο στίς διάφορες δουλειές πού έκαναν κάθε μέρα.
Μια μέρα ο πατέρας τους φώναξε να έρθουν κοντά του οι τρείς γιοί του γιατί ήθελε να τους πεί κάτι πολύ σημαντικό.
Άρχισε λοιπόν να τους λέει (όταν ήρθαν κοντά του) : '' παιδιά μου ήρθε η ώρα να σας μοιράσω την μεγάλη περιουσία μου αλλά πρώτα θα ήθελα να μου δώσει ο καθένας από εσάς ένα δώρο για να δώ ποιός με αγαπάει πιό πολύ''.
Τήν επόμενη μέρα πήγε στόν πατέρα του ο μεγάλος του γιός και του έδωσε για δώρο ένα κουτί με πολύ ωραία χρυσά κομμάτια μέσα..........
Ο πατέρας του ευχαριστήθηκε πολύ και τον έσφιξε στην αγκαλιά του!!
Την επόμενη μέρα πήγε ο μεσαίος του γιός που του έφερε ένα κουτί με πολύ ωραία ασημένια κομμάτια μέσα........
Ο πατέρας του ευχαριστήθηκε για άλλη μια φορά και τον αγκάλιασε!!
Την τρίτη μέρα πήγε και ο τρίτος του γιός (ο μικρότερος) που το δώρο στον πατέρα του ήταν ένα σακκουλάκι ''αλάτι'', ο πατέρας του μόλις το είδε εξαγριώθηκε και χωρίς να το σκεφτεί καν τον έδιωξε οριστικά από το σπίτι του και μοίρασε την περιουσία του στούς δύο άλλους γιούς του.
Τα χρόνια περνούσαν, ο πατέρας όλο και γερνούσε όσπου κάποια μέρα αρρώστησε βαριά......
Γέρος πια και ανήμπορος ειδοποιεί τον μεγαλο του γιό αν μπορεί να του φέρει ένα πιάτο φαγητό γιατί δέν μπορούσε να φτιάξει εκείνος.
''Πατέρα μου δέν μπορώ να σου φέρω γιατί έχω πάρα πολλές δουλειές και δέν προλαβαίνω'' του απάντησε ο μεγάλος του γιός!!
Αμέσως ειδοποιεί τον μεσαίο του γιό αλλά η απάντηση και εκείνου ήταν αρνητική λέγοντας του κάτι άλλο............
Ο πατέρας είχε πιά τόσο πικραθεί και αποφάσισε να ειδοποιήσει τον μικρό του γιό τον ''διωγμένο'', που όταν έμαθε τί συμβαίνει στον πατέρα του χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκε κοντά του φέρνοντάς του ένα πιάτο με φρέσκο και ζεστό φαγητό αλλά ''ανάλατο''.
Μόλις ο πατέρας του έβαλε την πρώτη μπουκιά στο στόμα του (ταλαιπωρημένος και άρρωστος) δέν μπορούσε με τίποτα να φάει το συγκεκριμένο φαγητό αν και πεινασμένος.....
Ο γιός του τότε άνοιξε το ντουλάπι έβγαλε από μέσα ''εκείνο'' το σακκούλι με το αλάτι και έβαλε στο πιάτο του πατέρα του κάνοντάς το απολαυστικό.
Αμέσως ο πατέρας κατέβασε τα μάτια του έσκυψε το κεφάλι του κάτω από ντροπή καταλαβαίνοντας το μεγάλο λάθος που είχε κάνει κάποτε.....



Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας...........